Olahan Telugu: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Olahan Telugu ya iku olahan [[India Kidul|Indhia Kidul]] kang saka [[Wong Telugu|masarakat Telugu]] saka swapraja [[Andhra Pradesh]] lan [[Telangana]]. Lumrahé olahan iki duwéni rasa kang ambuné tajem, panas lan pedhes. Olahan iki werna-werna wujudé, amarga diperbawani déning werna-werna masarakat saka laladan kang béda-béda.
 
Telung wilayah - Pasisir Andhra, Rayalaseema, lan Telangana - duwé olahan kang béda antara siji lan liyané. Tuladhané laladan Telanganaan, kang duwéni iklim kang rada garing, duwéni olahan pokok kang asalé saka [[juwawut]] (roti), déné laladan Rayalaseema lan Pasisir Andhra (kang kena ilèn banyu blumbang) olahan pokoké saka beras. Uga ragi (olahan saka juwawut) misuwur ing laladan Rayalaseema amarga ana laladan kang duwéni iklim rada-garing. Olahan teTelugu Akehbisa awujud kari (dikenalditepang minangka ''koora'' ), cemilan, lan permen beda-bedakang ingdiolah kanthi cara ''nyiyapake'' lan bedajeneng uga jenengewerna-werna.
[[Barkas:శాకాహార_సాధారణ_ఇంటి_భోజనము.jpg|jmpl| Panganan biasa vegetarian digawe ing omah ing Andhra Pradesh, Vijayawada]]
[[Barkas:ముఖ్యమైన_రోజున_ఇంటి_శాకాహార_భోజనము_(2).jpg|jmpl| Panganan vegetarian kanggo dina khusus digawe ing omah ing Andhra Pradesh, Vijayawada]]
3.597

besutan