Yukgaejang: Béda antara owahan

206 bèt wis dibusak ,  1 sasi kepungkur
mbesut ejaan lan isi
(Digawé kanthi mertal kaca "Yukgaejang")
 
(mbesut ejaan lan isi)
 
{{Infobox food|image=Korean soup-Yukgaejang-01.jpg|caption=}}'''''Yukgaejang''''' ( {{Korean|hangul=육개장}} ,肉개醬) utawa '''pedhes daging sapi sup pedhes''' ya iku sop pedhes, [[SopKoréa|supKorea]] -like sajian Korea kang digawedigawé saka shredded [[Pérangan daging sapi|daging sapi]]suwir karolan [[Loncang|brambang]] lan úa, kang simmered bebarengan kanggo dangu. IkiYukgaejang minangkabagéan macem-macemsaka ''gom [[guk]]'', utawa sup kenthel, sing maunemauné disajikakedihidhangke ing [[Masakan Kadhaton Dinasti Joseon|masakan kratonkadhaton Korea]] . DianggepHidhangan iki dianggep sehat lan kondhang amarga asile panas lan pedhes. <ref name="whatsonkorea">{{Cite web|url=http://english.whatsonkorea.com/main.ph?code=N&scode=N-16&pst=L|title=Perfect Food for Hot and Humid Weather,Yukgyejang (Spicy Beef Soup)|date=2008-07-06|publisher=What's On Communications Inc.}}</ref>
 
SaliyaneSaliyané daging sapi shreddedsuwir, brambang, lan banyu, sajian umumeiki biasané uga kalebu sprouts kacang[[togé]], ''[[gosari]]'' ( [[Bracken]] [[fern]] ), ''torandae'' ( [[Taro]] Asal-Usul), ngirisirisan [[Bawangbawang bombay|trikatuka]], ''[[dangmyeon]]'' (kentangmi maniskenthang mielegi), [[Bubuk lombok|wêdakakêna chili]], [[Bawang|papak]], [[wiji perilla]] (uga diarani wiji wijen liar), [[Kécap|kecap]], minyak ( [[Lenga wijén|minyak wijen]] lan / utawa minyak sayur), [[Mrica|mrica ireng]], lan [[uyah]] . [[Lenga lombok|Minyak cabai]] uga bisa digunakake. <ref name="whatsonkorea2">{{Cite web|url=http://english.whatsonkorea.com/main.ph?code=N&scode=N-16&pst=L|title=Perfect Food for Hot and Humid Weather,Yukgyejang (Spicy Beef Soup)|date=2008-07-06|publisher=What's On Communications Inc.}}</ref> ''Yukgaejang'' umumebiasané disajikakedisajikaké karo ''sakulasan'' [[Wos|beras]] lan [[kimchi]] .
 
[[Barkas:Dakgaejang.jpg|jmpl| ''Dakgaejang'' (sup ayam pedhes)]]
 
== ReferensiRujukan ==
5.602

besutan