Olahan Telugu: Béda antara owahan

244 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Olahan Telugu ya iku olahan [[India Kidul|Indhi Kidul]] kang saka [[Wong Telugu|masarakat Telugu]] saka swapraja [[Andhra Pradesh]] lan [[Telangana]]. Lumrahé olahan iki duwéni rasa kang ambuné tajem, panas lan pedhes. Olahan iki werna-werna wujudé, amarga diperbawani déning werna-werna masarakat saka laladan kang béda-béda.
 
Telung wilayah - Pasisir Andhra, Rayalaseema, lan Telangana - duwé olahan kang béda antara siji lan liyané. Tuladhané laladan Telanganaan, kang duwéni iklim kang rada garing, duwéni olahan pokok kang asalé saka [[juwawut]] (roti), déné laladan Rayalaseema lan Pasisir Andhra (kang kena ilèn banyu blumbang) olahan pokoké saka beras. Uga ragi (olahan saka juwawut) misuwur ing laladan Rayalaseema amarga ana laladan kang duwéni iklim rada-garing. Olahan Telugu bisa awujud kari (ditepang minangka ''koora''), pacitan, lan permèn kang diolah kanthi cara lan jeneng werna-werna.<ref>{{Cite web|url=https://web.archive.org/web/20130918082622/http://travel.outlookindia.com/article.aspx?281198|title=travel.outlookindia.com {{!}} 42. The Telangana Table|date=2013-09-18|website=web.archive.org|access-date=2021-02-27}}</ref>
 
Andra Pradesh ya iku swapraja kang ngasilaké beras lan lombok abang akèh dhéwé Indhi, déné Telangana ngasilaké akèh dhéwé juwawut. Saka asil iku merbawani olahan Telugu nganggo bumbon crakèn, kang nyebabké olahan-olahan iku dadi salah sawijing olahan kang sugih rasa lan pedhès dhéwé ing donya. Pappu, tomat, gongura, lan asem banyak digunakaké kanggo masak kari. Olahan Telugu uga duwéni manéka jinis acar pedhes lan panas.
3.597

besutan