Pitik: Béda antara owahan

52 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
== Jinis-jinisé ==
Amarga pitik kalebu unggaswangsa manuk ingon sinuka (Ind: populer) lan murah, munculañjedhul manékawarna-warna têtêmbungan pligi amarga parigawe (Ind: kegiatan) ing patangkaran lan patrênakan pitik.
 
;Miturut Guna
* [[pitik klangênan]] (''pet''), kanggo diumbar ing kebon/taman utawa dingu sajeroning kurungan amarga èdining sawangan utawa swarané (contoné pitik katé lan [[pitik pelung]]; pitik bekisar bisa uga digolongaké ing kéné sanadyan dudu pitik ingon atêmên);
* [[pitik adon]], kanggo didadèkaké dolanan [[adu pitik]].
TêmbubgTêmbung Indhonesiyah ''ayam sayur'' digunakaké kanggo pitik kampung utawa pitik adon kang kerep kalah, lan ora disisihpilihake kanthi mirunggan minangka pitik beleh.
 
;Miturut ras
Ana sapérangan [[ras lokal]]laladaning pitik amarga parigawe parilulut lan sisih pilih (Ind: seleksi) kanggo sipat/sawangan tartamtu, kaya déné
* [[pitik pelung]], ras lokal lan unggul saka Priangan ([[Kabupatèn Cianjur]]) kang kluruké kasmligi (dawa lan nadanélarasé unikambedani), kalebu pitik klangenan;
* pitik Kedhu cemani, ras lokallaladan lan mulya saka tlatah Kedhu kanthi ciri kas warna ireng thuntheng nganti cucuk lan iwaké, kalebu pitik beleh lan pitik klangenan;
* [[pitik Nunukan]], ras lokal lan mulya saka Nunukan, Kalimantan Wétan, kanthi wangun badan adêgeg lan ukuran gedhé, tedhak turuning pitik adon, kalebu pitik beleh lan klangenan;
 
Ana uga sapérangan tetembungabtetembungan pligupligi kanggo angarani sawangan fenotipe tartamtu, nanging sipat iku ora mlebu sajeroning ras tartamtu, kaya déné
* ''pitik walik'', pitik kanthi wulu kang ora nutupi badan nanging njegrak;
* ''pitik Bali'', pitik mawa gulu tanpa wulu lan jambul ing endhasé, saiki wiwit ditangkaraké murni.
[[Gambar:Bantam Rooster.jpg|jmpl|Pitik "bantam", sawijining [[ras murni]] setengahsaparo katé asilkasil sisih pilih]]
* ''pitik katé'', tembung lumrah kanggo pitik kanthi ukuran cilik (pibandhing dawané sikil karo ukuran badan luwih cilik tinimbang pitik lumrah), ana warna-warnwarna ras lokallaladan lan ras murni sisih pilih kang kalebu golongan iki.
 
== Pirsani uga ==
390

besutan