Nishiyama Onsen Keiunkan: Béda antara owahan

61 bèt wis ditambahake ,  6 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(tambah sitiran)
'''Nishiyama Onsen Keiunkan''' (西山温泉慶雲館) ya iku sawijining panggon [[hotèl]] utawa panginepan kang ana ing Hayakawa, Préfèktur Yamanashi, [[Jepang]]<ref name=":0">{{Cite web|url=https://www.keiunkan.co.jp/en/|title=Koshu Nishiyama Hot Spring {{!}} Keiunkan {{!}} [Official] English site|website=www.keiunkan.co.jp|access-date=2021-03-26}}</ref>. Hotèl iki wis diadegaké wiwit taun 705 Masèhi karo Fujiwara Mahito. Amarga iku, hotèl kang dadi bisnis kulawarga minangka hotèl kang paling tuwa dhèwék sakdonya miturut ''Guinnes Book Records''<ref>{{Cite web|url=https://www.guinnessworldrecords.com/world-records/oldest-hotel|title=Oldest hotel|website=Guinness World Records|language=en-GB|access-date=2021-03-26}}</ref><ref>{{Cite web|url=http://www.atlasobscura.com/places/nishiyama-onsen-keiunkan|title=Nishiyama Onsen Keiunkan|website=Atlas Obscura|language=en|access-date=2021-03-26}}</ref>. Diarani Keiunkan amarga hotèl iki didegi nalika ing jaman Keiun<ref name=":0" />.
 
== Sejarah ==
Keiunkan dumunung ing èrèng-èrèng Pegunungan Akaishi. Wiwit didegaké, hotel iki duweduwé kabehsumber banyu panas singkanggo sumber langsungpadusan saka ''Hakuho Springs lokal''. WisHotèl isih terus dioperasikakedioperasikaké deningkaro 52 generasi kulawarga sing padha (kalebu ahli waris) luwih saka 1.300 taun. Onsennganti digawe deningsaiki. Fujiwara Mahito, pangadeg onsen (padusan banyu panas ing [[basa Jepang]]) kuwi putra pembantuabdi dalem Kaisar Jepang kaping 38, Kaisar TenjiTènji.
 
Nalika digawe, banyu pangobatan saka sumber dadi misuwur ing Jepang. Takeda Shingen lan Tokugawa Ieyasu kalebu tamu onsen sing bersejarahkondhang.
 
Hotel kasebut direnovasi gedhe ing taun 1997 nanging ngreksa gaya arsitektur tradisional onsen asli. Ing taun 2005, kamar mandhi air panas pribadi sing bebas, ditambah ing saben ruangan. Antarane taun 2000 nganti 2016, reservasi hotel mudhun meh 50%. Ing 2017, perusahaan induk penginapan Yushima nggawe perusahaan Nishiyama Onsen Keiunkan, transfer kepemilikan penginapan menyang perusahaan iki, lan Yushima dibubarake ing taun candhake.
1.255

besutan