Septuaginta: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
'''Alkitab Pitung Puluh''' (Latin: Septuaginta, LXX, tegese 70) iku kitab [[Prajanjian Lawas]] gagrag [[basa Yunani|basa Ellas]] kang digawé (alihbasakajarwakake) kurang luwih rong [[abad]] sadurungé [[Masehi]]. Pretalané iku kang nggawé dening wong Yahudi gunggung [[70]] ing [[Alexandria|Aleksandriyah]], [[Mesir]].
 
Alkitab Pitung Puluh nduweni kabedan karo Alkitab Protestan sing ngeloni tulisan Masoret. Pranjanjian Lawase Protestan mau ing Alkitab Pitung Puluh kaisenan kitab-kitab ''deuterokanonika'' sing padha kaya Alkitab Katulik lan katambahan saperangan kitab liya yaiku Makabe I-IV, Tobit, Yudit, Kawicaksanan Solomon, Sirakh, Barukh (kalebu Layang Yeremiyah), Masmur Solomon, ''Book of Odes'', lan Donganing Manasye. Dadi, saperangan kitab luwih dawa kaya ta Daniyel lan Ester. Ananging, kitab Yeremiyah luwih cendhak tinimbang Alkitab Protestan utawa Masoret.
390

besutan