Pitik belèhan - Endhog-endhogan: Béda antara owahan

104 bèt wis ditambahake ,  27 dina kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c (→‎top: ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta (2) using AWB)
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
[[Gambar:Kandang_anak_ayam.jpg|jmpl|Kandhang anak pitik ing kaanan brooding / nggedhekake. Kandhang pitik uga miguna  kanggo ngayomi anak pitik saka kang mangan kéwan. Brooding iku salah siji saka unsur ning nemtokake kasile ing ternak, Wektu brooding iku wektu pangopènan DOC (chik in, day one chik) nganti umur 14 dina (utawa nganti mesin panas ora digunakake). Bab kang paling penting ing wektu brooding ya iku ayeme anak pitik iku dhewe, saliyane  suhu, ganti hawa lan padhete  pedunung.
]]
'''Pitik kanthi jinis belèhan/ndhog-ndhogan''' (Aksara Jawa: ꦥꦶꦠꦶꦏꦧꦼꦭꦺꦃꦲꦤ꧀ ꧈ ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ ꦧꦼꦭꦺꦃꦲꦤ꧀ ) diarani amarga pitik kasebut gunané kanggo dijupuk dagingé.<ref>{{Cite web|url=http://ornitologi.lk.ipb.ac.id/2012/04/06/broiler-sejarah-dan-perkembangannya/|title=Broiler, Sejarah dan Perkembangannya|last=|first=|date=|website=|archive-url=|archive-date=|dead-url=|access-date=}}</ref> Sawisé pitik-pitik kasebut wis ora ngendhog manèh, pitik iku banjur dijupuk dagingé menawa dagingé taksih apik. Iku sebabé jinis iki diarani jinis dwi guna. Pitik kang kalebu jinis iki umpamané : Rhode Island Abang, Plymouth Rock, New Hampshire, Australop, Harco, Dekalb, lan liya-liyané. Pilik beléhan lumrahé duwé wulu werna putih lan duwé kulit werna kuning. Pitik iki dibelèh nalika umuré 4<ref>{{Cite journal|last=Bessei|first=W.|date=2006/09|title=Welfare of broilers: a review|url=https://www.cambridge.org/core/journals/world-s-poultry-science-journal/article/welfare-of-broilers-a-review/E48ED32BF130ABE53B0614EED5FEBBB6|journal=World&#39;s Poultry Science Journal|language=en|volume=62|issue=3|pages=455–466|doi=10.1017/s0043933906001085|issn=1743-4777}}</ref> nganti 7 minggu.
 
Pitik belehan iku [[pitik]] kang ancas pangopènane kanggo ngasilake daging. Jinis pitik iki nduweni titikan ya iku nduwe ukuran awak kang gedhe lan kuat. Bobot awak kang abot, akèh daging lan gajih, [[otot]] sikil sisih mburi kandel, lan asilé endhog sethitik. Pitik-pitik kaya iki tuladhané kaya ta : Cornish, Sussex, asalé saka [[Inggris]] lan pitik-pitik kelas [[Asia]] kaya ta: Brahma, Langshans, Cornish uga Hybro, Starbro, Cobb lan liya-liyané. Pamérangané dhedhasar jinis saka pitik belèhan iki ya iku watake kalem, bentuk awake gedhé, gedhéné cepet, [[wulu]] nyedhaki awak, kulit putih, lan asile éndhog sethitik.
390

besutan