Basa Cina: Béda antara owahan

54 bèt wis ditambahake ,  27 dina kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
|iso1=zh|iso2=chi (B) / zho (T)|sil= --}}
 
[[Gambar:Zhongwen Guyin characters.png|300px|left|thumb|Wangun karakter cithak kuna saka ''zhongwen ꦲꦏ꧀ꦱꦫꦏꦤ꧀ ꧈ ꦲꦏ꧀ꦱꦫꦕꦶꦤ'']]
 
'''Basa Cina''' (Aksara Jawa: ꦧꦱꦕꦶꦤ )(汉语/漢語, 华语/華語, atau 中文; [[pinyin]]: hànyǔ, huáyǔ, utawa zhōngwén) iku péranganing [[basa Sino-Tibet|basawangsa Sino Tibet]]. Sanadyan akèh wong [[Cina]] nganggep manéka varian basa Cina lésan minangka siji [[basa]], variasi sajeroning basa-basa lésan mau sabandhing karo variasi-variasi sing ana sajeroning umpamané [[basa Roman|basawangsa Rum]]; basa katulisé uga wis owah wanguné sairing karo lumakuning wektu, sanadyan luwih alon dibandhingaké karo wangun lisané. Mula saka iku, bisa ngluwihi variasi-variasi sing ana sajeroning wangun lisané.
390

besutan