Pitik geprèk: Béda antara owahan

141 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
c
tanpa ringkesan besutan
c
c
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
{{Infobox food|name=Ayam geprek|image=Ayam geprek pedas.jpg|image_size=272px|caption= ''Ayam geprek'' utawa {{PAGENAME}}
{{Infobox food|name=Ayam geprek|image=Ayam geprek pedas.jpg|image_size=272px|caption= ''Ayam geprek'' utawa {{PAGENAME}}ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ꦒꦼꦥꦿꦺꦏ꧀|alternate_name=|country=[[Indonésia]]<ref name="Ayam geprek">{{Cite web|url= https://www.suara.com/lifestyle/2017/11/03/192200/menu-ayam-geprek-yang-melegenda-ternyata-bermula-dari-sini|first=Ririn |last=Indriani|website=Suara.com|date=3 November 2017|title=Menu Ayam Geprek yang Melegenda Ternyata Bermula dari Sini|language=id|access-date=2020-01-02}}</ref>|region=[[Yogyakarta]]|creator=Ruminah saka Yogyakarta<ref name="Kompas-Ayam-Geprek-1">{{Cite web|url=https://travel.kompas.com/read/2018/04/27/070600727/ini-warung-ayam-geprek-yang-diklaim-pertama-di-indonesia|title=Ini Warung Ayam Geprek yang Diklaim Pertama di Indonesia|last=Agmasari|first=Silvita|website=KOMPAS.com|language=id|date=27 April 2018|access-date=2019-12-30}}</ref>|national_cuisine=[[Masakan Indonésia|Indonésia]]|course=[[Menu utama]]|served=Hanget|main_ingredient=[[pitek goreng]] lan [[sambel]]|variations=|calories=|other=}} '''{{PAGENAME}}''' (Aksara Jawa: ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ꦒꦼꦥꦿꦺꦏ꧀ ꧈ ꦥꦶꦠꦶꦏ꧀ ꦒꦼꦥꦿꦺꦏ꧀ ) iku sawijining olahan [[Masakan Indonésia|Indonesia]] sing kemripik adhedhasar pitik goreng sing panas lan pedhes nganggo ''[[Sambel|sambal]]'' . <ref name="JP-Ayam-Geprek">{{Cite web|url=https://www.thejakartapost.com/life/2018/05/12/three-places-to-enjoy-fiery-hot-ayam-geprek.html|title=Three places to enjoy fiery hot ‘ayam geprek’|last=Post|first=The Jakarta|website=The Jakarta Post|language=en|access-date=2019-12-30}}</ref> Saiki ''ayam geprek'' umume ditemokake ing [[Indonésia|Indonesia]] lan negara-negara tanggane, nanging asale saka [[Kutha Ngayogyakarta|Yogyakarta]] ing [[Jawa]] .
 
''Geprek'' minangka istilah basa [[Basa Jawa|Jawa]] kanggo "remuk" utawa "dibanting", mula ''ayam geprek'' tegese "pitik remuk". <ref name="Kompas-Ayam-Geprek-2">{{Cite web|url=https://travel.kompas.com/read/2018/04/27/090700527/apa-bedanya-ayam-geprek-dan-ayam-penyet-|title=Apa Bedanya Ayam Geprek dan Ayam Penyet?|last=Agmasari|first=Silvita|date=27 April 2018|website=KOMPAS.com|language=id|access-date=2019-12-30}}</ref> Lumayan mirip karo ''panyet ayam'' jawa timur tradisional, amarga kalorone goreng pitik digoreng lan dicampur karo sambel cabai ''[[Sambel|sambal sing]]'' panas lan pedhes. ''Bedane'' yaiku ''ayam penyet'' yaiku ''ayam goreng'' tradisional jawa sing wis mateng ''bumbu kuning'' (tempel bumbu kuning) banjur [[Gorèng kungkum|digoreng]] nganggo [[Lenga sawit|minyak sawit]] . Nanging, ''Ayam geprek'' luwih mirip karo [[Ayam gorèng|pitik goreng]] gaya Barat (Amerika), yaiku ayam goreng renyah dilapisi adonan, utawa dikenal ing Indonesia minangka ''ayam goreng tepung'' ( ''ayam goreng'' adonan).
390

besutan