14 April: Béda antara owahan

233 bèt wis ditambahake ,  9 sasi kepungkur
→‎Kadadosan Wigati: Satelit Soviet Sputnik 2 tiba saka orbit sawise misi suwene 162 dina. Iki minangka pesawat ruang angkasa pertama sing nggawa kewan sing urip, segawon wadon sing jenenge Laika, sing umure mung sawetara jam.
c (→‎Kadadosan Wigati: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat using AWB)
(→‎Kadadosan Wigati: Satelit Soviet Sputnik 2 tiba saka orbit sawise misi suwene 162 dina. Iki minangka pesawat ruang angkasa pertama sing nggawa kewan sing urip, segawon wadon sing jenenge Laika, sing umure mung sawetara jam.)
* '''[[1865]]'''-[[Abraham Lincoln]], [[présidhèn Amérikah Sarékat]] kaping 16 dipuntémbak déning [[William Booth]] nalika saweg mirsani pagelaran wonten ing [[teater Ford]], [[Washington]], AS. Piyambakipun séda sadinten sabibaripun.
* '''[[1912]]'''-Kapal [[RMS Titanic]] nabrak [[gunung es]] lan klelep wonten ing sacaketipun [[Newfoundland]].
* '''[[1958]]''' - Satelit [[Soviet]] [[Sputnik 2]] tiba saka orbit sawise misi suwene 162 dina. Iki minangka pesawat ruang angkasa pertama sing nggawa kewan sing urip, segawon wadon sing jenenge Laika, sing umure mung sawetara jam.
* '''[[1989]]'''-Satunggaling [[bom mobil]] njeblug wonten ing Trincomalee, [[Sri Lanka]], niwasaken 38 tiyang.
 
Naraguna anonim