14 April: Béda antara owahan

6 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
(→‎Kadadosan Wigati: Satelit Soviet Sputnik 2 tiba saka orbit sawise misi suwene 162 dina. Iki minangka pesawat ruang angkasa pertama sing nggawa kewan sing urip, segawon wadon sing jenenge Laika, sing umure mung sawetara jam.)
 
== Kadadosan Wigati ==
* '''[[1865]]''' - [[Abraham Lincoln]], [[présidhèn Amérikah Sarékat]] kaping 16 dipuntémbak déning [[William Booth]] nalika saweg mirsani pagelaran wonten ing [[teater Ford]], [[Washington]], AS. Piyambakipun séda sadinten sabibaripun.
* '''[[1912]]''' - Kapal [[RMS Titanic]] nabrak [[gunung es]] lan klelep wonten ing sacaketipun [[Newfoundland]].
* '''[[1958]]''' - Satelit [[Soviet]] [[Sputnik 2]] tiba saka orbit sawise misi suwene 162 dina. Iki minangka pesawat ruang angkasa pertama sing nggawa kewan sing urip, segawon wadon sing jenenge Laika, sing umure mung sawetara jam.
* '''[[1989]]''' - Satunggaling [[bom mobil]] njeblug wonten ing Trincomalee, [[Sri Lanka]], niwasaken 38 tiyang.
 
{{Berita
Naraguna anonim