Aksara Nom: Béda antara owahan

7 bèt wis dibusak ,  26 dina kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Besutan visual Besutan punsèl maju
 
}}
{{Contains special characters|Nom}}
'''Aksara Nom''' ya iku ( 𡨸喃, Chữ Nôm, IPA: [cɨ̌ˀ nom], têgêse 'aksara kidul')<ref>{{Cite journal|last=Nguyễn|first=Khuê|last2=|first2=|last3=|first3=|last4=|first4=|date=2009|title=Chữ Nôm: cơ sở và nâng cao. Nhà xuất bản Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh.|url=|journal=|volume=|issue=|pages=5|doi=|issn=}}</ref> ya iku tatatulis cihnaksara (Ing: logographic) kang biyene kanggo anulis basa Vyetnam. Tatatulis iki anggunakake aksara Kan silihan kanggo têtêmbungan Cina Vyetnam lan saperangan têtêmbungan Vyetnam wiwitan. Dene, aksara-aksara kang anyar kagawe saka tuladha aksara Kan kanggo anulis têtêmbungan liyane.<ref>Li 2020, pp. 102–103.</ref>
 
Sanadyan tulisan jawatjati ing Vyetnam anganggo sastrabasa Cina<ref>Nguyễn, Tri Tài (2002). Giáo trình tiếng Hán. Tập I: Cơ sở. Nhà xuất bản Đại học Quốc gia Thành phố Hồ Chí Minh. p. 5.</ref> anganti wiwitan abad kaping 20 M, aksara Nom wis akeh kanggo antaraning abad kaping 15 lan 19 M dening priyayi Vyetnam, kalêbu wong wadon, kanggo riripta lumrah. Salah sawiji kasusastran Vyetnam kang kondhang ya iku Carita Kyu kang katulis ing aksara Nom.
390

besutan