Pysanka: Béda antara owahan

382 bèt wis ditambahake ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Digawé kanthi mertal kaca "Pysanka")
 
Tidak ada ringkasan suntingan
 
 
[[Barkas:Pysanky2011.JPG|jmpl| Campuran pysanky modern, diasporan, lan tradisional Ukraina ]]
A '''pysanka''' ( {{Lang-uk|писанка}} , jamak: ''pysanky'' ) yaiku [[endhog Paskah]] [[Ukraina]], dihiasi nganggo desain tradisional Ukraina nggunakake metode resisten lilin. Tembung ''pysanka'' asalé saka ''pysaty'' tembung, "kanggo nulis" utawa "kanggo inscribe ", minangka designs ora dicet ing, nanging ditulis (marajah) karo [[Malam|beeswax]] . Akeh klompok etnis Eropa Tengah lan Timur liyane sing duwe tradhisi sing padha, kalebu pisanica Kroasia lan pisanka Polandia .
 
== Pranala njaba ==
{{Wiktionary|pysanka}}
* [https://web.archive.org/web/20101018173250/http://pysanka.museum/ Pysanka Museum]
* [http://www.pysanky.info/Voropay/Voropay.html Customs and Traditions]
* [http://www.allthingsukrainian.com/Class/PysankyClassVideos.html Pysanka Writing Videos]
* [https://journals.ku.edu/index.php/folklorica/article/view/3782/3620 Pysanka Ethnography]
Naraguna anonim