Wikipedia:Apa sing diarani artikel?: Béda antara owahan

c
tanpa ringkesan besutan
c
Tenger: Besutan sumber
 
'''Artikel''' utawa '''èntri Wikipédia''' iku kaca sing isiné informasi [[bauwarna|ènsiklopédhis]]. Artikel ènsiklopédhis sing becik iku ngenani topik-topik sing kondhang, macak manéka werna panemu, diwuwuhi rujukan saka sumber-sumber sing miyatani, lan digayutaké karo topik-topik sing magepokan. Artikelé akèh-akèhé isiné paragraf lan gambar, nanging uga ana sing isiné mligi [[:en:Wikipedia:Manual of Style/Stand-alone lists|pratélan (dhaftar)]] utawa tabèl. Kanggoné Wikipédia, pratélan lan tabèl uga kagolong artikel.
 
[[:en:Wikipedia:Disambiguation|Kaca dhisambiguasi]], [[:en:Help:Template|cithakan]], [[:en:Wikipedia:Navigation boxes|kothak navigasi]], [[:en:Wikipedia:User pages|kaca panganggonaraguna]], [[:en:Help:Using talk pages|kaca parembugan]], [[:en:Help:File page|kaca barkas]], [[:en:Help:Category|kaca kategori]], [[:en:Help:Contents|kaca pitulung]], lan [[:en:Wikipedia:Policies and guidelines|kaca pranatan Wikipédia]] iku dudu artikel (tiliki [[:en:WP:GOVP|WP:GOVP]]).
 
:''Delenga uga: [[:en:Wikipedia:FAQ|Wikipedia:FAQ]].''
'''Mandala-aran pokok''', '''mandala-aran artikel''', utawa '''mandala pokok''' iku [[:en:Wikipedia:Namespace|mandala-aran]] ing Wikipédia sing isiné mirunggan kanggo bauwarna (énsiklopédhi)—ya iku wadhahé artikel Wikipédia "sing sajati", kuwalikané kaca [[:en:Wikipedia:About the Sandbox|Kothak wedi]].
 
Mandala-aran pokok iku mandala-aran gawan sing ora nganggo ater-ater ing jeneng kaca artikelé. Iki béda saka mandala-aran liyané sing mesthi nganggo ater-ater ing jeneng kacané kanggo nandhani asalé mandala-aran. Contoné, kabèh [[:en:Wikipedia:User page|kaca panganggonaraguna]] diater-ateri déning <code>"'''PanganggoNaraguna:'''"</code>, [[:en:Wikipedia:Talk page|kaca parembugané]] déning <code>'''"Parembugan PanganggoNaraguna:"'''</code> [[:en:Wikipedia:Template namespace|cithakan]] déning <code>'''"Cithakan:"'''</code> lan manéka werna jinis kaca administratif internal déning <code>'''"Wikipedia:"'''</code> (kaya ta kaca iki). Mulané, kaca apa waé sing digawé ''tanpa'' ater-ater bakal otomatis digolongaké ing mandala-aran artikel.
 
Mandala-aran pokok isiné dudu kaca-kaca saka [[:en:wikipedia:namespace|mandala-aran]] liyané sing duwé ancas kusus, kaya ta:
* mandala-aran ''Parembugan Wikipedia'', kanggo rembugan ngenani isiné kaca ing mandala Wikipédia beciké kaya ngapa, lan tapsirané (contoné, [[:en:Wikipedia talk:VERIFY]] lan [[:en:Wikipedia talk:Statistics]]);
* mandala-aran ''mirunggan'', kanggo kaca sing digawé déning piranti alus sing dikarepaké (deleng [[:en:Help:Special page]]);
* mandala-aran ''panganggonaraguna'', kanggo kaca individhu sing dianggo déning pangripta Wikipédia (contoné, [[PanganggoNaraguna:Conto]]).
* mandala-aran ''barkas'', kanggo medharaké lan atribusi gambar (contoné, [[:File:Great Horned Owl.USFWS.jpg]])
* mandala-aran ''MediaWiki'', kanggo medharaké sidhatan lan reroncèn tèks liyané sing dianggo ing saindengé Wikipédia (contoné [[MediaWiki:Wikimedia-copyrightwarning]])
Nanging, ora kabèh kaca ing mandala-aran artikel diarani artikel; pethingané ya iku:
* [[TepasWikipedia:Pendhapa|kaca TepasPendhapa]];
* maéwu-éwu [[:en:Wikipedia:Disambiguation|kaca dhisambiguasi]], sing dianggo ngrampungaké perkara jeneng;
* mayuta-yuta [[:en:Wikipedia:redirect|kaca alihan]], kaya ta [[:en:Wikipedia:Soft redirect|alihan alus]], sing dianggo ngalihaké kaca siji nyang liyané;
3.432

besutan