Melilla: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Éropah → Éropa using AWB
c (clean up using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Éropah → Éropa using AWB)
 
'''Melilla''' iku [[eksklave]] duwèké [[Sepanyol]] ing [[Segara Tengah|Mediterania]] kang amba wewengkoné 12,3 km², dumunung ing pasisir lor [[Afrika Lor]] lan diubengi déning wewengkoné [[Maroko]]. Melilla lan [[Ceuta]] iku loro wewengkon Sepanyol ana ing dharatan bawana [[Afrika]]. Kutha iki minangka péranganing [[Provinsi Sepanyol|provinsi]] [[Málaga]] nganti [[14 Maret]] [[1995]], banjur sawisé éntuk Status Otonomi.
 
Melilla (lan Ceuta) minangka plabuan bébas sadurungé Sepanyol dadi anggota [[Uni ÉropahÉropa]]. Miturut cacah taun 2008, kang ndunungi ana 73.460 jiwa. Kutha iki kang ndunungi kang agamané [[Kristen]], [[Muslim]] (mligi wong Berber), lan [[Yahudi]] (minoritas). [[Basa Sepanyol]] minangka basa resmi masarakat, nanging siji dialèk basa lokal (basa Riff Berber) uga umum dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
717

besutan