Kanadha: Béda antara owahan

15 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika using AWB
c (clean up, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika using AWB)
}}
[[Gambar:CanadaMap1.jpg|jmpl|Map Kanadhah]]
'''Kanadhah''' iku nagara kang dunungé paling lor ing [[Amérika Lèr|Amérikah Lèr]]. Minangka nagara fédherasi saka 10 [[Provinsi ing Kanada|provinsi]] lan 3 [[Teritori ing Kanada|teritori]] kanthi sistem desentralisasi lan pamaréntahan awangun [[monarki konstitusional]]. Didegaké taun 1867 kanthi undhang-undhang [[Konfederasi Kanada|Konfederasi]].
 
Kutha krajané yaiku [[Ottawa]]. Nagara iki kang ndunungi kurang luwih 30.007.094 (cacah jiwa 2001) lan jembaré ana 9.984.670 km². Kanadhah éwoning nagara maju lan ékonominé gumantung mligi marang kasil alam kang akèh banget.
757

besutan