Heinrich Böll: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 sasi kepungkur
c
→‎Pagesangan: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika (2) using AWB
c (→‎Pagesangan: éjaan, replaced: perkawis → prakawis using AWB)
c (→‎Pagesangan: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika (2) using AWB)
 
Böll boten kagabung kaliyan [[Hitler Jugend]], saéngga piyambakipun kedah kagabung ing salabeting bala [[Jerman]] nalika Perang Donya II. Nalika taun [[1939]] piyambakipun wiwit sinau sastra [[Jerman]] wonten ing laladan [[Köln]], nanging kapedhot amargi dinas militèr.
 
Nalika taun [[1945]] Böll dados tahanan perang [[AmérikahAmérika Sarékat]]. Tiyang—tiyang [[AmérikahAmérika Sarékat]] kepéngin ndhidhik tiyang [[Jerman]] supados demokratis. Saéngga tiyang Amérika sami nyengkuyung supados tahana saking [[Jerman]] saged ngembangaken bakat nyerat. Böll kaliyan sapérangan panulis eném sanèsipun damel [[group 47]].
 
Böll nyerat kathah sastra kanthi nuansa kritik sosial. Tema utamanipun inggih punika panindhasan déning kekiyatan Katulik konservatif lan prakawis Nazi ingkang boten kapecahaken wonten ing masarakat.
720

besutan