Kajawèn: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika using AWB)
 
Ciri mligi Kajawèn ya iku anané campuran antarané [[animisme]], agama [[Hindhu]], lan [[Buda]]. Agama [[Islam]] lan [[Kristen]] uga katon mlebu ing kéné. Dadi bisa karan yèn kapercayan iki siji wujud [[sinkretisme]].
 
Sawijining ahli [[antropologi]] [[AmérikahAmérika Sarékat]], [[Clifford Geertz]], naté nulis prakara iki ing buku ''[[The Religion of Java]]''. Ing kéné dhèwèké nyebut Kajawèn iku "Agami Jawi".
 
Sadurungé agama Hindhu-Budhha mlebu ing Jawa, Kajawèn urip dhéwé lan lagi katon lebur nalika akèh pralambang Jawa mlebu ing [[kitab-kitan kuna]].
720

besutan