Kéwan klangenan: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  5 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Amérikah → Amérika (3), Eropah → Éropa (2) using AWB
c (éjaan, replaced: Amérikah → Amérika (3), Eropah → Éropa (2) using AWB)
 
Kéwan klangenan awèh manfangat kanggo bendarané rupa manfangat fisik lan émosional. Lelungan mlaku karo nuntun asu bisa kanggo srana olahraga, oleh hawa resik lan interaksi sosial. Kéwan klangenan bisa kanggo kanca tumrap kaki nini kang pasrawungané ing masarakat wis suda utawa kang wis urip dhéwèkan. 
 
Kéwan klangenan kang paling umum ya iku [[asu]] (mligi ing nagara EropahÉropa) lan [[Kucing|k]]<nowiki/>ucing. Saliyané kuwi uga  terwelu, garangan; jinis kéwan [[Kéwan kekrikitan|rodentia]] kaya ta gerbil, [[hamster]], chinchilla, tikus putih, lan [[Tikus Walanda|m]]<nowiki/>armut; kéwan jinis [[manuk]] , kaya ta perkutur, parkit, kenari,  [[Bèthèt|k]]<nowiki/>akak tuwa, lan pitik; jinis reptil  kaya ta [[bulus]], [[Kadhal|kadal]] lan [[ula]]; [[Akuarium|kéwan b]]<nowiki/>anyu, kaya ta iwak mas, arwana, koi, louhan lan [[Kodhok|kodhok-kodhok]]; lan saka [[Arthropoda|arthropod]]<nowiki/>a  kaya ta tarantula lan [[Pong-pongan|p]]<nowiki/>ong-pongan.
 
== Popularitas kéwan ==
[[Gambar:Cat-MaineCoon-Cookie.png|ka|jmpl|195è195pè|Kucing Maine Coon  umur sepuluh minggu]]
Ana kira-kira 86.4 yuta kucing kang diingu ing AmérikahAmérika Sarékat, lan kira-kira 78.2 yuta asu  ing AmérikahAmérika Sarékat,<ref name="shea-online.org">http://www.shea-online.org/Portals/0/PDFs/Animals%20in%20Healthcare%20Facilities.pdf</ref><ref name="Humane Society">{{Cite web|url=http://www.humanesociety.org/issues/pet_overpopulation/facts/pet_ownership_statistics.html|title=U.S. Pet Ownership Statistics|last=The Humane Society of the United States|access-date=27 April 2012}}</ref> lan uga 5,3 yuta  terwèlu.<ref name="USDA">{{Cite web|url=http://www.aphis.usda.gov/animal_health/emergingissues/downloads/RabbitReport1.pdf|title=U.S. Rabbit Industry profile|last=USDA|access-date=10 July 2013}}</ref>
Kéwan klangenan kang paling populer ing nagara EropahÉropa ya iku kucing lan asu. Ing AmérikahAmérika Sarékat, 2007-2008 survey nuduhaké yèn rumah tangga kang ngingu asu cacahé luwih akèh tinimbang kang duwé kucing, nanging caka cacah kéwanè isih luwih akèh kucing tinimbang asu. Lan banjur cacahé imbang ing taun 2011.<ref>{{Cite web|url=https://www.avma.org/KB/Resources/Statistics/Pages/Market-research-statistics-US-Pet-Ownership-Demographics-Sourcebook.aspè|title=U.S. Pet Ownership & Demographics Sourcebook (2012)|access-date=16 January 2017}}</ref> 
[[Gambar:WP_20130905_00120130906225555.jpg|jmpl|[[Tikus Walanda|M]]<nowiki/>armut]]
[[Gambar:Labradour-jaji-happydog.jpg|jmpl|Asu jinis labrador uga dadi Kéwan klangenan]]
== Rujukan ==
{{reflist|2}}
 
[[Kategori:Sato kéwan]]
720

besutan