F-16 Fighting Falcon: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  5 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika (4) using AWB
c (→‎top: ndandani pangéja, replaced: Amérika Sarékat → Amérikah Sarékat (4) using AWB)
Tenger: Dibalèkaké
c (→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika (4) using AWB)
Tenger: Pambalèkan manual
 
|introduced=[[17 Agustus]] [[1978]]
|retired=
|primary user=[[AmérikahAmérika Sarékat]]
|more users=24 nagara sanèsipun
|number built= langkung saking 4.000
}}
 
[[Gambar:Norwegian F16A over Balkans.jpg|thumb|220px|F-16A [[Nurwègen]] ing nginggiling [[Balkan]].]] '''F-16 Fighting Falcon''' inggih punika [[Pesawat Tempur Fighter|jet tempur]] ''multi-peran'' ingkang dipunwedalaken déning General Dynamics (lajeng dipun''akuisisi'' déning Lockheed Martin), ing [[AmérikahAmérika Sarékat]]. [[Montor mabur]] punika wiwitanipun dipundamel minangka ''pesawat tempur ringan'', lajeng ''evolusi'' dados montor mabur tempur ingkang misuwur ing donya.<ref name="internet1"/> Montor mabur F-16 saged dipunangge ing pundi kemawon misi, kaunggulan punika ingkang damel F-16 sukses ing pasar ekspor, lan sampun dipunangge wonten ing 25 nagari sasanesipun AmérikahAmérika Sarékat.<ref name="internet1">[http://www.lockheedmartin.com/wms/findPage.do?dsp=fec&ci=11171&rsbci=0&fti=126&ti=0&sc=400 F-16 Fighting Falcon](dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)</ref> Montor mabur punika sampun misuwur sanget ing jagad internasional lan dados proyek montor mabur saking Amérika serikat ingkang paling ageng lan signifikan, kanthi sampun watawis 4000 F-16 sampun dipunwedalaken awit tau 1976. Sapunika montor mabur punika boten diprodhuksi kanggé [[Angkatan Udara AmérikahAmérika Sarékat]], nanging namung dipunwedalaken kanggé èkspor kemawon.<ref name="internet1"/> Fighting Falcon punika [[pesawat tempur]] kanthi pinten-pinten inovasi. Inovasi kasebat kados: (1) gelembung kanopi boten mawi bingkai, (2) visibilitas kontrol ingkang dipunrancang supados saé nalikanipun manuver, (3) papan kanggé lenggah [[juru anggegana]] ingkang dipunrancang kanthi ukran 30 drajat saéngga saged ngirangi èfèk grafitasi, lan sanèsipun. Kaunggulan pesawat punika inggih punika saged mabur banter sanget lan ''gesit''.<ref name="internet2">[http://www.fundinguniverse.com/company-histories/Lockheed-Martin-Corporation-Company-History.html "Company Histories – Lockheed Martin Corporation."](dipunundhuh tanggal 19 Juni 2011)</ref>
 
== Pranala njawi ==
720

besutan