Lémon: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika using AWB
c (dandani pangéja, replaced: sawetara → sawatara (2) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Amérikah → Amérika using AWB)
 
 
'''Lémon''' ya iku salah siji jinis [[jeruk]]. Ana sawatara jinis lémon antarané [[Eureka]], [[Lisbon]] lan [[Meyer]]. Wit lémon bisa tuwuh nganti 6 mèter. Lémon tuwuh ing laladan iklim [[tropis]] lan [[sub-tropis]] sarta ora tahan hawa adhem. Suhu ideal kanggo lémon supaya bisa thukul kanthi apik ya iku anata 15-30 °C (60-85 °F).
Lémon bisa tinemu ing [[Spanyol]], [[Portugal]], [[Argentina]], [[Brasil]], [[AmérikahAmérika Sarékat]] lan nagara-nagara liyané ing saubengé [[Segara Tengah]].
Lémon minangka tuwuhan kang dipigunakaké kanggo masak, nanging bisa uga kanggo kaperluan saliyané masak-memasak. Wohé, mligi dipurih duduh (jus)é, nanging daging woh, kulité uga uga migunani kanggo [[masak]] lan [[bumbu]]. Jus lémon udakara nagndhut 5% [[asem]], kang mènèhi rasa [[kecut]], lan [[pH]] watara 2 nganti 3. Bab iki kang njalari jus lémon minangka [[zat asem]] kang murah kanggo [[èksperimèn]] sajeroning ngèmu [[sains]].
 
720

besutan