Elfriede Jelinek: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Austria → Ostenrik (4) using AWB
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (6) using AWB)
c (éjaan, replaced: Austria → Ostenrik (4) using AWB)
 
| website = http://ourworld.compuserve.com/homepages/elfriede/
}}
'''Elfriede Jelinek''' ({{lahirmati|[[Mürzzuschlag]], [[Steiermark]]|20|10|1946}}) yaiku [[pengarang]] saka [[AustriaOstenrik]], kang menagake [[Bebungah Nobel Sastra]] nalika taun [[2004]].<ref name="internet1">[http://nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/2004/jelinek.html nobelprize.org Copyright © Nobel Media AB 2011]</ref> Elfriede Jelinek duwé ibu kang jenenge [[Olga Jelinek]] utawa [[Olga Buchner]] yaiku manager personel ana ing sawijining [[perusahaan]] kaloka lan bapake yaiku [[Dr. Friedrich Jelinek]] [[kimiawan]] kang duwé latar belakang [[kelas pekerja]] ing [[Wina]].<ref name="internet2">[http://www.aboutaustria.org/literature/elfriede_jelinek.htm www.aboutaustria.org © Copyright: AboutAustria.org :: Contact us / Imprint]</ref><ref name="internet3">[http://kirjasto.sci.fi/jelinek.htm kirjasto.sci.fi]</ref> Dhèwèké sinau [[sajarah seni]] lan [[seni]] [[teater]] ing [[Universitas Wina]] lan ngrampungaké wulangan organne nalika taun [[1971]].<ref name="internet3"/> Wiwit taun [[1966]] dhèwèké wis makarya dadi [[penulis]], kang urip mondar-mandir ing Kutha [[Wien]] lan Kutha [[Muenchen]].<ref name="internet2"/> Taun [[1974]] Jelinek daup karo [[Gottfried Hüngsberg]], kang nalika iku nggubah [[musik]] [[filem]] kanggo [[Rainer Werner Fassbinder]] nanging wiwit taun [[1970-an]] wis kerja ana ing Kutha [[Munchen]] ana ing babagan [[teknologi informasi]].<ref name="internet2"/> Karya Jelinek bisa dikelompokake ana ing telung tahap.<ref name="internet1"/> Karyane kang pisanan isiné kritik kanggo [[kapitalisme]] lan masarakat [[konsumerisme|konsumtif]].<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/> Wiwit pungkasan taun [[1980-an]] dhèwèké wis nyerang [[fasisme]] ana ing jaman dhisik lan [[anti-Semit]] nalika jaman saiki ing [[AustriaOstenrik]] lan [[Jerman]].<ref name="internet2"/> Taun 1998 Jelinek diwènèhi kanugrahan [[Bebungah Georg Büchner]].<ref name="internet1"/> Elfriede Jelinek yaiku pemenang [[Penghargaan Nobel ana ing babagan Sastra]] naika taun 2004.<ref name="internet1"/><ref name="internet2"/><ref name="internet3"/> Nalika pengumuman resminé yaiku nalika tanggal [[7 Oktober]] komite Nobel ngutip "aliran suara lan kontra-suara musik" ana ing karyané.<ref name="internet2"/>
Jelinek yaiku wanita ka-10 kang nampa [[Bebungah Nobel]] ana ibf babagan [[sastra]].
 
 
{{DEFAULTSORT:Jelinek, Elfriede}}
[[Kategori:Panulis AustriaOstenrik]]
[[Kategori:Juru roman AustriaOstenrik]]
[[Kategori:Panulis feminis]]
[[Kategori:Lair 1946]]
9.492

besutan