Broad Peak: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
c
→‎Sajarah Pendakian: éjaan, replaced: Austria → Ostenrik (2) using AWB
(→‎Sajarah Pendakian: ganti isi, replaced: oksigen → oksigèn)
c (→‎Sajarah Pendakian: éjaan, replaced: Austria → Ostenrik (2) using AWB)
 
 
== Sajarah Pendakian ==
* Pendakian Broad Peak ingkang angka pisan kalaksanakaken nalika tanggal 9 Juni 1957 kaliyan Fritz Wintersteller, Marcus Schmuck, Kurt Diemberger kaliyan Hermann Buhl saking [[AustriaOstenrik]] ekspedesi punika dipunpandegani kaliyan Marcus Schmuck.
* Usaha ingkang angka pisan dipunlaksanakaken kaliyan Fritz Wintersteller kaliyan Kurt Diemberger nalika tanggal 29 Mèi, piyambakipun saged dumugi forepeak (8.030 m). Ekspedesi punika saged dipunlaksanakaaken tanpa bantuan oksigèn tambahan utawi porter ketinggian tinggi kaliyan tanpa base camp.<ref name="internet 1"/>
* Wonten ing èkspèdhisi ingkang sami, Marcus Schmuck kaliyan Fritz Wintersteller ndamel flash pendakian ingkang kaping pisan saking Skil Brum puncak (7.360 m) nalika tanggal 19 Juni 1957 wonten ing murni gagrag Alpine ning 53 jam.<ref name="internet 1"/>
* Herman Buhl nalika tanggal 27 Juni 1957. Nanging piyambakipun séda.<ref name="internet 1"/>
* Nalika wulan Juli 2007 tim gunung AustriaOstenrik minggah Broad Peak kanti ancas mundhut mayatipun Markus Kronthaler, ingkang séda setaun saderengipun. Sedanipun wonten ing inggil antawisipun 8000 mèter.<ref name="internet 1"/>
* nalika nembé mangsa adem kaliyan mangsa panas taun 2009 boten wonten puncakipun. Wonten satunggal mangsa èkspèdhisi kaliyan tim Polen-Kanada. Wonten ing mangsa punika, wonten ingkang séda setunggl, inggih punika [[Cristina Castagna]].<ref name="internet 1"/>
== Jalur Wekdal ==
9.492

besutan