Betula pendula: Béda antara owahan

3 bèt wis dibusak ,  5 sasi kepungkur
c
→‎Kagunan: éjaan, replaced: Finlandia → Finlan using AWB
c (ganti tembung, replaced: kayata → kaya ta (2) using AWB)
c (→‎Kagunan: éjaan, replaced: Finlandia → Finlan using AWB)
 
 
== Kagunan ==
[[File:HAZELIUS(1881) Vol.1, Abb.9, p037.jpg|thumb|Sepatu kasut tradhisional FinlandiaFinlan ditenun saka kulit kayu birch]]
Birch pérak digunakaké kanggo obat tradhisional minangka diuretik lan dianggep migunani kanggo perawatan tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, kelemon, asam urat, watu ginjel, nephritis, cystitis, gangguan pencernaan, lan penyakit pernapasan. Kanggo tujuwan kasebut, godogan saka kulit utawa godhongé bisa digunakaké. Sakliyané iku, birch pérak digunakaké kanggo marikaké penyakit, ngilangi rasa nyeri, lan ngobati inflamasi uga infeksi kulit kaya ta ekzema lan psoriasis.<ref name=":2" />
 
9.492

besutan