Pound sterling: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  4 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Denmark → Dhènemarken using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: Éropah → Éropa (2) using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Denmark → Dhènemarken using AWB)
 
Valuta Pound sterling iku valuta tuwa dhéwé ing donya kang wis ana lan ora malèh wiwit 600 taun kapungkur. Tembung "pound" lan "sterling" dhéwé ngrujuk ing logam [[pérak]] kang boboté sa[[pound]] kang dipigunaaké minangka aji pambandhing valuta mau. Ing jaman modhérn, aji Pound Sterling ora dikaitaké manèh karo aji pérak ing bobot tinentu - nanging ditemtokaké déning mékanisme pasar dhedhasar panawaran lan panyuwunan. Pihak kang paling duwé tanggung waler marang sirkulasi lan aji ijol Pound Sterling yaiku [[Bank of England]] minangka bank sentral.
 
Britania Rayaiku anggota [[Uni Éropa]], nanging ora migunakaké [[Euro]] minangka valutané, sawisé referendum kang ditindakaké ngindhikasi kaengganan kang ndunungi nagara iki kanggo migunakaké valuta Euro. Nagara Uni Éropa liyané kang ora migunakaké Euro yaiku [[DenmarkDhènemarken]] lan [[Swèdhen]].
 
{{Commons|British pound}}
9.492

besutan