Prusia: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Rusia → Ruslan (3) using AWB
c (→‎top: éjaan, replaced: Éropah → Éropa, Lithuania → Litowen, Latvia → Lètlan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: Rusia → Ruslan (3) using AWB)
 
[[Gambar:Prussia (political map before 1905).jpg|thumb|350px|Prusia 1905]]
 
'''Prusia''' ([[basa Jerman]]: ''Preußen'', [[basa Latin]]: ''Borussia'', ''Prussia'' utawa ''Prutenia''; [[basa Polen]] ''Prusy''; [[basa RusiaRuslan]]: ''Пруссия'') asalé iku jeneng siji laladan ing [[Éropa Wétan]] ing sapinggiré [[Laut Baltik]] ing endi siji bangsa Baltik sing isih duwé kerabat karo wong [[Litowen]] lan wong [[Lètlan]] tau manggon. Wong-wong mau nuturaké [[basa Prusia Kuna]] minangka basa ibuné nganti basa iki cures nalika [[abad kaping-15]]. Wektu iku wong-wong mau migunakaké basa Jerman lan wis mbaur karo wong-wong Jerman.
 
Wewengkon Prusia saiki dipérang antara [[RusiaRuslan]] lan [[Polen]]. Wewengkon RusiaRuslan diarani laladan [[Kaliningrad]] (''Kaliningradskaya oblast'') éwadéné wewengkon Polen diarani [[Warmia]] lan [[Mazuria]].
 
== Pranala njaba ==
9.492

besutan