Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 sasi kepungkur
c
→‎Biografi: éjaan, replaced: Hongaria → Honggari using AWB
c (→‎Biografi: éjaan, replaced: Hongaria → Honggari using AWB)
 
== Biografi ==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhah takdir dados Raja Perancis.
Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang saé lan pinter, piyambakipun boten siyap dados [[Raja]]. Piyambakipun manawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhah tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] taksih umur 14 taun inggih punika saking [[Ostenrik]], [[Archduchess Habsburg]]. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Ostenrik]] Kamaharajan Dinasti: [[Ostenrik]], [[Bohemia]], [[HongariaHonggari]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang taksih alit lan boten gadhah komitmen kanggé gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos manawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sanèsipun simbahipun séda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur [[20]] taun.<ref>[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)]</ref>
9.492

besutan