Wedhus: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  4 sasi kepungkur
c
éjaan, replaced: Éropah → Éropa, Swiss → Switserlan using AWB
c (clean up, replaced: Uga delengen → Deleng uga, ya iku → yaiku (9) using AWB)
c (éjaan, replaced: Éropah → Éropa, Swiss → Switserlan using AWB)
 
[[Gambar:Billy goat.jpg|thumb|Wedhus lanang diwasa]]
 
'''Wedhus''' ([[Basa krama]]: '''ménda'''; [[Basa Latin|Latin]]: ''Capra aegagrus hircus'') iku sub[[spésies]] saka wedhus alasan (alasan) ingkang jalaran alami kasebar ing [[Asia Kidul-kulon]] (laladan "Bulan sabit yang subur" lan Turki) lan [[ÉropahÉropa]].<ref name="internet1"/> Wedhus minangka [[kéwan]] [[ruminansia|memamah biak]] kang ukurané sedheng.<ref name="internet1"/> Wedhus alasan [[lanang]] utawa [[wadon]] duwé sungu sêpasang, nanging sungu ing wèdhus lanang|[[lanang] luwih gêdhé.<ref name="internet1"/> Lumrahé, wedhus duwé [[jénggot]], [[bathuk]] [[cêmbung]], [[buntut]] rada munggah, lan akèh-akèhé duwé [[wulu]] kasar.<ref name="internet1">[http://www.perniagaanmalaysia.com/xxxxxxx/RP_Kambing.pdf perniagaanmalaysia.com](dipunundhuh tanggal 24 Mèi 2011)</ref>
 
== Jinis ==
 
=== Wedhus Saenen ===
Wedhus Saenen yaiku wedhus kang asalé saka [[Saenen]], [[SwissSwitserlan]].<ref name="internet1"/> Wedhus lanang lan wadon saka jinis iki leloroné ora nduwé [[sungu]].<ref name="internet1"/> Wuluné awerna [[putih]] utawa [[krem]] [[pucet]].<ref name="internet1"/> [[Irung]] lan [[kuping]]é wedhus Saenen duwé [[warna]] belang [[ireng]].<ref name="internet1"/> Bathuké amba, nanging kupingé duwé ukuran kang ora patiya gedhé lan ora patiya cilik, kupingé duwé wujud tegak mendhuwur.<ref name="internet1"/> Wedhus iki kalebu jinis wedhus kang bisa ngasilaké susu.<ref name="internet1"/>
 
=== Wedhus Kacukan ===
9.492

besutan