Segara Tengah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: Éropah → Éropa using AWB
(→‎Géografi: ganti isi, replaced: Tetanduran → Tetuwuhan)
c (→‎top: éjaan, replaced: Éropah → Éropa using AWB)
 
[[Gambar:Mediterranean Sea 16.61811E 38.99124N.jpg|thumb|300px|Citra satelit]]
'''Segara Tengah''', kadhangkala karan '''Segara Mediterania''' ('Mediterrania' tegesé 'dharatan/nagari tengah') iku [[segara]] antarbawana dumunung ing antarané [[ÉropahÉropa]] ing sisih lor, [[Afrika]] ing sisih kidul lan [[Asia]] ing sisih wétan, nyakup wewengkon kang jembaré 2,5 yuta km².
 
Ing jaman biyèn, segara iki minangka jalur lalu lintas kang ramé, kanggo perdaganan lan ''pertukaran'' budaya antara wong [[Mesir]], [[Yunani Kuno]], [[Romawi Kuno]] lan [[Timur Tengah]]. [[Sajarah Mediterania]] wigati kanggo mangertèni asal lan perkembangan [[Peradaban Kulon]].
9.492

besutan