Cithakan: Béda antara owahan

1.062 bèt wis ditambahake ,  1 sasi kepungkur
Digawé kanthi mertal kaca "Mold (cooking implement)"
(Dilih nyang Wikipedia:Cithakan)
 
(Digawé kanthi mertal kaca "Mold (cooking implement)")
 
 
#Alih [[Wikipedia:Cithakan]]
[[Barkas:Napfkuchen-Form.jpg|jmpl|250x250px| [[Kuwé bundt|Wajan]] gaya Bundt ing silikon lan logam (2008)]]
[[Barkas:Antique_food_molds.jpg|jmpl|250x250px| Cetakan panganan pungkasan abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping-20]]
'''Cetakan''', utawa '''cetakan''' (Inggris), minangka salah sawijining jinis wadhah sing digunakake ing macem-macem teknik nyiyapake [[Nyepakaké panganan|panganan]] kanggo mbentuk [[Panganan|sajian sing wis]] rampung. Tembung kasebut uga bisa ngrujuk menyang sajian rampung sing digawe ing wadhah kasebut (kayata cetakan jello ). <ref>http://www.epicurious.com/tools/fooddictionary/search?query=mold&submit.x=0&submit.y=0&submit=submit</ref>
 
== Jinis ==
Cetakan bisa digunakake kanggo macem-macem panganan:
 
* Cake cetakan (eg muffin tins, [[Kuwé bundt|Bundt Cake]], [[Kuwé malaékat|cake angel pangan]] panci, lan jinis-jinis liyane bakeware )
* Wajan springform
* Cetakan panganan cuci mulut gelatin (uga dikenal minangka "cetakan sele")
* [[Ès krim|Es krim]] lan panganan cuci mulut liyane sing beku
* [[Mousse]]
* [[Mertéga|Mentega]]
 
== Referensi ==
8.591

besutan