Itil: Béda antara owahan

32 bèt wis ditambahake ,  8 sasi kepungkur
(ngowahi infobox saka en:Clitoris, nambahi pranala njaba)
 
Akèhé ujung saraf sajeroning klitoris njalari dadi sènsitif banget marang sénggolan utana penetan langsung utawa ora langsung. Bab iki mèmper karo penis ing priya. Rangsangan ing laladan klitoris bisa nekakaké rasa nikmat, lan dadi siji-sijiné fungsi organ iki kang wis kinawruhan. Klitoris ora ana gayutané karo [[mbobot]], [[menstruasi]], utawa [[uyuh]].{{fact}}
 
ClitorisKlitoris duwe akeh endhase saraf, lan yaiku zona erogenous wanita sing paling sensitif lan umume dadi sumber anatomi utama kesenengan seksual wanita. Nalika ngrangsang seksual, bisa uga nuwuhake gangguan seksual wanita. Stimulasi seksual, kalebu ngacengterangsang, bisa nyebabake stimulasi mental, foreplay karo pasangan seksual, utawa masturbasi, lan bisa nyebabake orgasme. Stimulasi seksual sing paling efektif ing organ iki biasane kanthi manual utawa lisan (cunnilingus), sing asring diarani stimulasi klitoris langsung; ing kasus sing melu penembusan seksual, kegiatan kasebut uga bisa diarani stimulasi klitoris tambahan utawa dibantu.
 
Stimulasi clitoralklitoral langsung kalebu stimulasi fisik menyang anatomi eksternal - glans, hoodtudhung klitoris, lan batang njaba. Stimulasi labia minora (lambe batin[[pawadonan]]), amarga sesambungan eksternal karo kelenjar lan hoodtudhung klitoris, bisa uga duwe efek sing padha karo stimulasi clitoralklitoral langsung. Sanajan wilayah kasebut bisa uga nampa stimulasi fisik sing ora langsung sajrone kegiatan seksual, kaya takayata nalika gesekan karo labia majora (lambe njaba), stimulasi klitoris sing ora langsung luwih umum kena pengaruh seng nembus penis. Penus-anal penus bisa uga ora langsung ngrangsang klitoris kanthi saraf sensori sing dituduhake (utamane saraf pudendal, sing ndadekake saraf syaraf inferior lan dibagi dadi loro cabang terminal: saraf perineal lan saraf dorsal saka clitorisklitoris).
 
==Pranala njaba==
Naraguna anonim