Olah-olahan Sunda: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  7 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Sundanese Food 01.JPG|thumb|300px|Contoh masakan Sunda dipunsajiken kanthi [[lesehan]].]]
 
'''Olah-olahan Sundha''' inggih punika olah-olahan saking [[Suku Sunda|masarakat Sunda]] ing [[Jawa Kulon|Jawi kidulkilen]], [[Indonèsia]]. inggih punika salah satunggaling dhaharan ingkang populèr ing [[Indonésia]]. Dhaharan Sunda gadhah titikan kesegeran bahanipun, [[lalap]] sampun misyhur dipundhahar kaliyan [[sambal]] lan ugi [[karèdok]] nunjukakén kagémaran tiyang Sundha dhateng [[sayuran]] méntah ségér. bèntén kaliyan [[Masakan Minangkabau|masakan minangkabau]] ingkang sugih raos lan pédès kaliyan ngandut bumbu [[kari]] lan [[santén]] ingkang kéntél, masakan Sunda nampilkén cita raos ingkang ringan, prasaja, lan gamblang; berkisar antawis gurih asin, asem ségér, legi ringan, lan pédés.
 
[[Sambal]] [[terasi]] inggih punika bumbu penyerta ingkang paling lajim ing hidangan Sunda, dipundhahar kaliyan lalab utawi [[tahu]] lan [[tempe]] goreng. [[Sayur asem]] kaliyan kuah berbumbu [[asem jawa|asem jawi]] manawi inggih punika sayur ingkang paling populèr ing hidangan Sundha. Jinis sayuran populèr sanès inggih punika [[Soto Bandung]], satunggal jinis [[soto]] kaliyan irisan daging lembu lan lobak, sarta [[mi kocok]], setunggal jinis [[mi]] kaliyan daging lembu lan [[kikil]].
78

besutan