Pit: Béda antara owahan

43 bèt wis ditambahake ,  11 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan sumber
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Dibalèkaké Besutan visual
[[Gambar:Hardtail-mountain-bike.jpg|thumb|250px|Pit gunung modhèren; bané kang kandhel nggawé pit iki gampang kanggo digunakaké ing ngendi waé.]]
 
'''Pit ꧌ꦥꦶꦠ꧀꧍''' (tembung iki asalé saka [[basa Walanda]]), '''sepédhah ꧌ꦱꦼꦥꦺꦝꦃ꧍''', utawa '''padayantra ꧌ꦥꦢꦪꦤ꧀ꦠꦿ꧍''' iku siji piranti [[transportasi]] manungsa kang diobahaké mawa dayaning manungsa dhéwé. Pit modhèren wujudé wujud [[rodha]] loro kang digabungaké mawa siji ragangan lan bisa ditumpaki manungsa. Banjur ing sadhuwuring ragangan iki ana palungguhané kang diarani [[sadhel]]. Lan kanggo ngobahaké pit, ing ngisor ana onthèlané kang diarani pédhal. Pédhal iki lumrahé disambungaké mawa ranté ing roda mburi. Banjur kanggo ngarahaké pit, ana setiré kang lumrahé diarani setang.
 
Ragangan pit lumrahé digawé saka logam kaya ta [[wesi]] utawa [[aluminium]]. Nanging jaman saiki uga ana kang digawé saka bahan liya kaya ta plastik lan serat kaca (''fiberglass'').
106

besutan