Faqih Usman: Béda antara owahan

1.063 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
Masang kothak info
(Masang kothak info)
{{artikel pilihan}}
{{Infobox Officeholder
|honorific-prefix = [[Kyai]] [[Haji]]
|name = Faqih Usman
|image = Fakih Usman Suara Rakyat 2 Apr 1952 p1.jpg
|caption = Faqih Usman ing taun 1952
|office = Mentri Agama Indonésia
|order = 7
|term_start = 3 April 1952
|term_end = 30 Juli 1953
|president = [[Soekarno]]
|predecessor = [[Wahid Hasyim]]
|successor = [[Masjkur]]
|birth_date = 2 Maret 1904
|birth_place = {{negara|Belanda}} [[Gresik]], [[Hindia Belanda]]
|death_date = {{death date and age|1968|10|3|1904|3|2|df=y}}
|death_place = {{negara|Indonésia}} [[Indonésia]]
|nationality = [[Indonésia]]
|party = [[Masyumi]]
|spouse =
|relations =
|children =
|alma_mater =
|occupation = Anggota Dewan [[Muhammadiyah]]
|profession = Ngulama
|religion = [[Islam]]
|signature =
|website =
|footnotes =
}}
'''Faqih Usman''' utawa KH. Faqih Usman yaiku salah sawijining [[ngulama]] [[Islam]] ing [[Indonésia]] nalika jaman kamardikan. Panjenengané uga tinepung minangka aktivis, pulitisi saka [[parte Masyumi]] lan [[mentri]] [[agama]] ing jaman [[Présidhèn|prèsidhèn]] [[Soekarno]] kang duwé latar wuri saka wong dagang. Ing jaman ''Orde Lama'', mèh kabèh mentri agama saka latar [[pondhok pesantrèn]] malah kepara wis [[kyai]]. Mung Faqih Usman kang bédani senajan naté ngangsu kawruh ing [[pesantrèn]], nanging panjenengané luwih asring urip dadi wong dagang nganti kadhapuk dadi mentri agama kaping pindho.<ref name=":0">{{Cite web|url=https://masjiduna.com/k-h-faqih-usman-menteri-agama-berlatar-belakang-pedagang/|title=KH. Faqih Usman Mentri Agama kang Asale saka Wong Dagang|last=Masjiduna|first=Redhaksi|website=Masjiduna|access-date=2021-08-01}}</ref>
 
4.856

besutan