Warigaluh: Béda antara owahan

51 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
#WLA #WPWP
(→‎Tegesing tembung-tembung: ganti isi, replaced: berkembang → tumuwuh)
(#WLA #WPWP)
 
{{Artikel ing krama}}
[[File:Charles Napier Hemy - The Fisherman 1888.jpg|thumb|{{center|''The Fisherman'' (Sang Warigaluh) – déning Charles Napier Hemy, 1888}}]]
[[File:Le rameur.jpg|thumb|Nelayan ing [[benin]]]]
'''Warigaluh''' utawi '''tiyang belahan''' (cara Indonésia: ''nelayan'') inggih punika istilah kanggé tiyang ingkang padintenipun misaya ulam utawi sato bangsa kerang wonten ing angga tirta.<ref>[http://www.bls.gov/soc/soc_r3b1.htm 45-3011 Fishers and Related Fishing Workers] US Department of Labor</ref> Ing saindenging donya, wonten udakawis 38 yuta warigaluh dagang lan warigaluh rakyat, sarta wong tani mina.<ref name="FAO">[[FAO]]: [http://www.fao.org/fishery/topic/13827/en ''Fishing people'']. Retrieved 7 July 2008.</ref> Istilah punika ugi angsal ateges warigaluh wisata. Misaya ulam sampun minangka caraning pados tedhan kawit mangsa Mésolitikum.<ref name="Early humans followed the coast">[http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/5398850.stm Early humans followed the coast] BBC News articles</ref> Wonten ing nagari-nagari tumuwuh, kathah warigaluh ingkang ngginakaken pirantos prasaja nedya misaya ulam. Warigaluh wonten ing nagari-nagari majeng limrahipun ngginakaken pirantos lan [[Kapal|baita]] ageng atèknologi majeng.
 
95

besutan