Faqih Usman: Béda antara owahan

17 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
Nambah sirah
(Masang kothak info)
(Nambah sirah)
 
== Mangsa Cilik lan Pawiyatan ==
KH. Faqih Usman lair ing kutha [[Gresik]], [[Jawa Wétan]] [[surya]] 2 [[Maret]] [[1904]], panjenengané asal saka [[kulawarga]] [[santri]] prasaja lan senggut ngibadah. Kyai Faqih yaiku putra kapapat saka kulawarga kang [[tresna]] marang [[ngèlmu]] agama utawa ngèlmu kawruh liyané. Kawit cilik Faqih Usman wis digulawenthah déning keng [[bapak]] kanggo nyinaoni [[Kuran|Al-Quran]], ndungkap umur welasan Faqih Usman mlebu [[pondhok pesantrèn Maskumambang]], [[Bungah, Gresik|Bungah]], Gresik suwéning telung taun saka [[1914]]-1918. Banjur antara taun [[1918]]-[[1924]] panjenengané ngangsu kawruh anapesantrèn jaban rangkah Gresik kang diemong déning [[Kyai Cholil]], malah guruné tansah ngalembana panjenengané minangka santri kang lantip.<ref name=":0" /> Kanthi mangkono panjenengané akèh nguwasani buku-buku kang diwulangké ana pesantrèn tradhisional jalaran mudheng basa Arab, utamané Mesir kang isiné ngenani bab kamardikan. Apa manèh ing pungkasan abad 19 lan wiwitan abad 20 donya Islam nembé ramé déning gerakan gumregah.<ref>{{Cite web|url=https://ibtimes.id/kh-faqih-usman-sosok-kader-ulama-dan-politikus/|title=KH. Faqih Usman Sosok Kadher Ngulama lan Pulitisi|last=Saleh|first=Muhammad|date=2020-06-26|website=Ib Times|access-date=2021-08-01}}</ref>
 
== Pakumpulan ==
 
== Rujukan ==
4.856

besutan