Faqih Usman: Béda antara owahan

377 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
→‎Pakumpulan: Nambah rong ukara
(→‎Pakumpulan: Nambah saukara)
(→‎Pakumpulan: Nambah rong ukara)
 
== Pakumpulan ==
Ubeté anèng Muhammadiyah kawiwitan saka taun 1925, nalika panjenengané diangkat minangka ketua paguyuban Muhammadiyah Gresik kang manut ngrembakaning jaman malih dadi salah sawijining cawang Muhammadiyah kang ana ing Jawa Wétan. Banjur amarga kalantipané dadi alim ngulama, panjenengané diangkat dadi ketua Majlis Tarjih Muhammadiyah Jawa Wétan taun 1932-1936 kang mapané ana Surabaya. Nalika KH. Mas Mansur kakukuhake minangka pangurus ageng Muhammadiyah, Kyai faqih anggantèni kalungguhan Mas Mansur minangka konsul Muhammadiyah Jawa Wétan ing taun 1936. Banjur taun 1953 kanggo kang sepisan panjenengané diangkat lan lungguh ing susunan kapangurusan Pimpinan Pusat Muhammadiyah lan saterusé kapilih dadi sawijining carik Ketua Pimpinan Pusat Muhammadiyah.
 
== Rujukan ==
4.856

besutan