Faqih Usman: Béda antara owahan

20 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
Nambah rujukan
(→‎Pakumpulan: Nambah rujukan)
(Nambah rujukan)
== Pakumpulan ==
Ubeté anèng [[Muhammadiyah]] kawiwitan saka taun [[1925]], nalika panjenengané diangkat minangka ketua paguyuban Muhammadiyah Gresik kang manut ngrembakaning jaman malih dadi salah sawijining cawang Muhammadiyah kang ana ing Jawa Wétan. Banjur amarga kalantipané dadi alim ngulama, panjenengané diangkat dadi ketua Majlis Tarjih Muhammadiyah Jawa Wétan taun [[1932]]-[[1936]] kang mapané ana Surabaya. Nalika [[K. H. Mas Mansur|KH. Mas Mansur]] kakukuhake minangka pangurus ageng Muhammadiyah, Kyai Faqih anggantèni kalungguhan Mas Mansur minangka konsul Muhammadiyah Jawa Wétan ing taun 1936. Banjur taun [[1953]] kanggo kang sepisan panjenengané diangkat lan lungguh ing susunan kapangurusan Pimpinan Pusat Muhammadiyah lan saterusé kapilih dadi sawijining carik Ketua Pimpinan Pusat Muhammadiyah. Anggagat sédané panjenengané kadhapuk minangka Ketua Umum Pimpinan Pusat Muhammadiyah ing muktamar Muhammadiyah kaping [[37]] ing [[kutha]] [[Ngayogyakarta]] taun [[1968]] kanggo mangsa 1968-[[1971]], nanging jabatan kasebut amung diemban sawenèh dina waé jalaran wis katimbalan déning Gusti Allah ing surya 3 [[Oktober]] 1968 lan kalungguhan ketua Muhammadiyah diwènèhaké marang KH. AR. Fakhruddin kang umuré isih [[enom]] banget.<ref>{{Cite web|url=https://muhammadiyah.or.id/kh-faqih-usman-ketua-1968-1971/|title=KH. Faqih Usman Ketua 1968-1971|last=Muhammadiyah|first=Redhaksi|website=Muhammadiyah|access-date=2021-08-01}}</ref>
 
== Mentri Agama ==
 
== Rujukan ==
4.856

besutan