Faqih Usman: Béda antara owahan

23 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
→‎Mentri Agama: Nambah pranala
(→‎Mentri Agama: Nambah saukara)
(→‎Mentri Agama: Nambah pranala)
 
== Mentri Agama ==
Nalika Kyai Faqih kadhapuk minangka mentri Agama, Indonésia nembé katerak perkara sosial kayata saya munduré [[moral]] utawa [[budi pakarti]] para wargané, Kyai Faqih nerusaké labuh labet mentri sadurungé yaiku [[KH. Fathurahman Kafrawi]] kang nglebokaké kawruh agama ana pamulangan ing pawiyatan, senadyanta piwulangan agama ora mangaribawani munggah kelas, nanging kawicaksanan kasebut kalebu wigati. Ing sisih liya ana gorèhing panggalih déning para [[nasionalis]] jalaran para [[guru]] agama kurang nguwasani kawruh ngèlmu umum. Mangka ing taun 1947 Kyai Faqih nuding Kepala Djawatan[[Jawatan Pendidikan Agama]] (Japenda), [[Drs. Abdullah Sigit]] kang ngupiyakaké ngundhakaké kaprigelan para guru agama kanggo nguwasani kawruh-kawruh umum modhèren. Kyai Faqih wis ora lungguh minangka mentri agama manèh nalika [[Républik Indonésia Sarékat]] bubar lan madegé kabinèt[[Kabinèt Wilopo]] nanging panjenengané pinitaya ing Japenda, déné ing Muhammadiyah panjenengané nyekel jabatan ketua I, lan ketua umumé [[Ki Bagus Hadikusuma]].
 
== Rujukan ==
4.856

besutan