Faqih Usman: Béda antara owahan

485 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
→‎Jaban Muhammadiyah: Nambah saparagrap
(→‎Jaban Muhammadiyah: Nambah pranala)
(→‎Jaban Muhammadiyah: Nambah saparagrap)
 
=== Jaban Muhammadiyah ===
Saliyané ing Muhammadiyah, Kyai Faqih uga ubet ana ing pakumpulan parte Masyumi lan [[tentara Hizbullah]]. Sajroning pemilu [[1955]] panjenengané kajatah [[kursi]] ing [[konstituante]] minangka sulihing Masyumi nganti bubaring konstituante déning [[Dhekrit Prèsidhèn]] surya ping 5 [[Juli]] [[1959]]. Sawisé Masyumi dibubaraké taun 1960, Kyai Faqih dadi sulih ketua nalika ketua umum Muhammadiyah dicekel déning HM. Yunus Anis taun 1959-1961. Ing jaman ketuané KH. Ahmad Badawi taun 1965-1968 Kyai Faqih dadi panutur, mesisan ing jaman KH. Ahmad Badawi kang sepisan (1962-1965), panjenengané gawé konsèp Kapribadèn Muhammadiyah. Rumusan kasebut diajokaké ana Muktamar Muhammadiyah ka-35 taun 1962 ing Jakarta, lan tundhoné minangka gegebengan warga Muhammadiyah tumeka saiki.
 
== Mentri Agama ==
4.856

besutan