Nasaruddin Umar: Béda antara owahan

22 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
éè
(éè)
|footnotes =
}}
'''Nasaruddin Umar''' utawa Prof. Dr. KH. Nasaruddin Umar, M.A. yaiku salah sawijining tokoh [[Islam]] kang natenaté lungguh dadi wakil mentri agama [[Républik|Republik]] [[Indonésia|Indonesia]] [[2011]]-[[2014]]. Wia akehakèh tulisan [[ilmiah]] ngenani Islam kang tinulis deningdéning panjenenganepanjenengané kang dadi pisungsung kang gedhegedhé banget pangajinepangajiné tumrap IndonesiaIndonésia. PanjenenganePanjenengané uga kang dadi panganggit [[buku]] kanthi asesirah "Argumen Kesetaraan Jender Perspektif Al-Quran" babar [[taun]] [[1999]] kang ngandharakengandharaké bab ''bias'' ''gender'' sajroning [[Al Quran|Al-Quran]]''.'' PanjenenganePanjenengané uga dadi paraga kang ngedegakengedegaké pakumpulan lintas [[agama]] kanggo ''Masyarakat Dialog antar Umat Beragama'' lan natenaté lungguh dadi DirjenDirjèn ing KamantrenKamantrèn Agama. SaliyaneSaliyané kuwi uga natenaté dadi anggota tim pitutur [[Inggris]]-IndonesiaIndonésia kang dipandheganidipandhégani deningdéning tilas mahapatih Inggris, [[Tony Blair]].<ref>{{Cite web|url=https://asadiyahpusat.org/2016/01/28/biografi-prof-dr-kh-nasaruddin-umar-ma/|title=Biografi Prof. Dr. KH. Nasaruddin Umar, M.A.|last=Pusat|first=Asadiyah|date=2016-01-28|website=Asadiyah31|access-date=2021-07-31}}</ref> Nasaruddin Umar lair ing kutha cilik jenengejenengé [[Bone]], [[Sulawesi Kidul]] surya ping [[23]] [[Juni]] [[1959]], panjenengangepanjenengangé putra saka [[Andi Muhammad Umar]] ([[bapak]]) lan [[Andi Bunga Tungke]] ([[ibu]]) lan kawit cilik pancen wis digulawenthah ing lingkungan agama ana desanedesané.<ref>{{Cite web|url=https://www.viva.co.id/siapa/read/1017-nasaruddin-umar|title=Nasaruddin Umar|last=Viva|first=Redhaksi|website=Viva|access-date=2021-07-31}}</ref>
 
== Pawiyatan ==
4.856

besutan