Bulgari: Béda antara owahan

11 bèt wis dibusak ,  3 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (clean up, replaced: Éropah → Éropa (3) using AWB)
Tenger: Besutan punsèl Besutan wèb punsèl Dibalèkaké
}}
 
'''Bulgari''' iku nagara ing [[Éropa]] Kidul-Wétan ing [[Balkan]]. Kutha krajané yaiku [[Sofia]]. Nagara iki ing sisih lor wewatesan karo [[Rumania]], yaiku sadawaning [[Kali Donau]]. Ing sisih kulon wewatesan karo [[Serbia]] lan [[Makedonia]], sisih kidul karo [[Yunani]] lan [[Turki]]. Banjur ing sisih wétan nagara iki nduwé pasisir karo [[Segara Ireng]].Irene Nagara iki kangyntkts ndunungi kira-kira 7,5 yuta jiwa lan ambané ana 110.910 km².
 
== Pamérangan administratif ==
Taun [[1987]], Bulgari Kapérang dadi 9 provinsi. Wiwit taun [[1999]], Bulgari kapérang dadi [[28]] [[oblast]] (''о́бласт''). Saben ''oblast'' dijenengaké miturut kutha krajané
Naraguna anonim