Haedar Nashir: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
== Karir ==
Haedar Nashir gandhok ing Muhammadiyah kawit taun [[1983]]. Nalika iku panjenengané kadhapuk minangka warganing Pangurus Pusat Ikatan Pelajar Muhammadiyah. Kariré mundhak ing [[1985]]-[[1990]] nalika Haedar Nashir lungguh minangka dhéputi Kadher PP Muhammadiyah éngga dadi lurah Badan Pendidikan Kader lan Pembinaan Angkatan Muda Muhammadiyah. Saka organisasi Muhammadiyah, panjenengané pinitaya dadi sekretaris PP Muhammadiyah éngga dadi lurah PP Muhammadiyah. Ing Muktamar Muhammadiyah ka-[[47]] ing Kutha [[Kutha Makassar|Makassar]], [[Sulawesi Kidul]] nalika [[Jumuwah|Jemuwah]] ésuk 7 [[Agustus]] 2015, Haedar Nashir antuk [[swara]] paling akèh. Panjengané kasil nglumpukaké 1.987 swara, banjur kasusul Yunahar Ilyas kanthi 1.928 swara, [[Abdul Mu'ti]] kanthi 1.802 swara, [[Dahlan Rais]] kanthi 1.827 swara, lan [[Busyro Muqoddas]] kanthi 1.881 swara. Panjenengané kanthi resmi dadi lurah PP Muhammadiyah.<ref name=":1" /> Ing muktamar iku, garwané, [[Siti Noordjannah Djohantini]], uga nambah mangsa lelabhuanélelabuhané dadi lurah umum PP [[Aisyiyah]]. Saloron banjur nututi tapak pangadeg Muhammadiyah KH [[Ahmad Dahlan]] lan garwané [[Siti Walidah]] kira-kira saabad kapungkur ing jaman adegé Muhammadiyah.<ref>{{Cite web|url=https://nasional.tempo.co/read/689941/profil-haedar-nashir-ketua-umum-muhammadiyah-yang-baru?page_num=3|title=Profil Haedar Nashir Ketua Umum Muhammadiyah kang Anyar|last=Tempo|first=Redhaktur|date=2015-08-07|website=Tempo.co|access-date=2021-07-11}}</ref> Ing sesorahé kapisan minangka lurah umum, Haedar Nashir mratélakaké bakal nggawa Muhammadiyah dadi luwih maju, modhèren, lan piguna minangka organisasi Islam kang ngusung ancas pepadhang. Haedar Nashir uga prasetya nggawa Muhammadiyah kang luwih dhinamis nganti entèk mangsa bektiné. Panjenengané kepéngin Muhammadiyah samsaya akèh pisungsungé marang umat, bangsa, lan donya.<ref name=":3" />
 
== Modherasi Indoneésia ==
63.848

besutan