Kasti: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  1 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(#WPWPJV)
Tanpa ringkesan besutan
 
[[Gambar:SMATrinitasKasti1.JPG|jmpl|300x300px250x250px|Kasti.]]
'''Kasti''' iku dolanan tradhisional kanggo bocah cilik mèmper karo dolanan utawa ulah raga [[bisbol]] ([[basa Inggris]]:''baseball''). Piranti kang diperlokaké wujud [[bal]] karèt kang gedhéné saukuran bal [[tènis]] nanging ora ana wuluné. Saliyané bal uga diperlokaké piranti wujud teken kang digawé saka kayu, padha karo ''bat'' ing ulah raga [[bisbol]] kang gunané kanggo namplèk bal. Ana manèh piranti kang diarani "hong", wujud telu cagak wesi apa kayu utawa pring minangka ''base''-é. Hong sepisanan dipasang cedhak karo papan namplèk bal, déné hong kapindho lan katelu dipasang ing pojok kang dunungé adoh ing sisih kiwa lan tengen. Sawisé juru main namplek bal kang diuncalake déning kang pérangan nguncal saka tim kang wayahe jaga, déné kang namplek diwènèhi telung kesempatan kanggo namplek sampek kenek. Sawisé bal bisa ditamplek banjur mlayu menyang hong kang wis dicawisake olèh mlayu menyang hong kang cedhak olèh mlayu menyang hong kang adoh. Cara itungan nilaine ya iku saka akèhé anggota tim kang bisa mbalik menyang Home/omah asal tanpa kena bal
 
2.984

besutan