Estrogen: Béda antara owahan

13 bèt wis dibusak ,  2 sasi kepungkur
c
Estradiol.svg
c (→‎top: clean up, replaced: ya iku → yaiku (3) using AWB)
c (Estradiol.svg)
 
[[Gambar:Estriol.svg|thumb|[[Estriol]]]]
[[Gambar:Oestradiol-2D-skeletalEstradiol.pngsvg|thumb|[[Estradiol]]]]
[[Gambar:Estrone structure.svg|thumb|[[Estron]]]]
'''Estrogen''' (-utawa '''oestrogen''') -yaiku sekelompok senyawa [[steroid]] kang fungsine mligi minangka [[hormon]] [[seks]] [[wanita]]. Sanajan turah bisa iku ing jero awak [[priya]] utawa wanita, kandungane luwih dhuwur ing awak wanita umur subur. Hormon iki nyebapake perkembangan lan nahanake tanda-tanda [[kelamin]] [[Tanda kelamin sékundhèr|sékundhèr]] ing wanita, kaya [[susu]], lan uga mèlu sajrone kekandelan [[endometrium]] utawa sajrone pengaturan [[siklus haid]]. nalika wektu [[menopause]], estrogen wiwit kurang saéngga bisa nyebapake pira-pira efek, ing antarané ''hot flash'', kanti kringet nalika wektu [[turu]], lan was-was kang ora wajar.
1

besutan