Singa: Béda antara owahan

40 bèt wis ditambahake ,  4 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (→‎Nami-nama kitha: éjaan, replaced: nami → nama (2) using AWB)
 
}}
 
'''Singa''' ([[basa Sansekreta|Sansekreta]]: ''Siṃha'') inggih punika sato ingkang kagolong kulawargi ''[[Felidae]]'' utawi jinis [[kucing]]. Ing [[basa Latin]] singa dipunwastani ''Panthera leo''. Singa gesangipun wonten kelompok. BiasanipunLimrahipun kasusun saking satunggal singa jaler mawi kathah singa èstri. Kelompok puniki banjur njagi teritoriumipun. AbotipunAwratipun kirang langkung antawis 180 ngantos 250 [[kilogram]]. UmuripunYuswanipun antawis 10 ngantos 15 taunwarsa ing alas. Nanging manawi dipunopèni saged ngantos 20 taunwarsa.
 
== Habitat singa ==
Kala rumiyin, singa gesang ing saubenging tlatah [[Afrika]], [[Wétan Tengah]] kaliyan tanahsiti Hindhustan. Nanging sapunika [[habitat]]ipun namung wonten ing sapérangan alit Afrika kaliyan Indhia.
[[Gambar:Pair of lions v2.jpg|thumb|left|Singa]]
[[Gambar:Habitat singa.JPG|thumb|left|178px|Habitat singa.]]
 
== Nami-nama kitha ==
Singa ugi kathah dipunanggé namanami kitha. Ing andhap punika conthonipun:
* [[Singapura]]
*[[Singaparna, Tasikmalaya]]
* [[Leeuwarden]] wonten Negari Walandi.
* [[Lviv]], ugi dipunwastani '''Lwów''', '''Lemberg''' utawi '''Leopolis''' wonten [[Ukraina]].
78

besutan