Lempongan Pèrsi: Béda antara owahan

194 bèt wis ditambahake ,  3 sasi kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(→‎top: ganti isi, replaced: mliginé → mligi)
[[GambarBarkas:PèrsinPersianGulf Gulfvue mapsatellite du golfe persique.png|300pxjpg|rightjmpl|thumb293x293px|Peta Lempongan Pèrsi.]]
'''Lempongan Pèrsi''' iku terusané [[Lempongan Oman]] antara [[Jazirah Arab]] lan [[Iran]]. [[Segara jero]] kang jembaré 233.000  km² iki dihubungaké karo [[Lempongan Oman]] ing sisih [[wétan]] déning [[Selat Hormuz]], lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama [[Shatt al-Arab|Arvand Rood]], kang nggawa [[banyu]] saka [[Kali Karun|Karun]], [[Kali Eufrat|Eufrat]] lan [[Kali Tigris|Tigris]]. Jembar wewengkoné 241.000  km². Dawané [[989]] kilomèter kang ngubungaké mligi Iran karo [[Arab Saudi]] kanthi pamisah kang paling cedhak watara [[56]] [[km]] ing [[Selat]] Hormuz.
 
Dawané [[989]] kilomèter kang ngubungaké mligi Iran karo [[Arab Saudi]] kanthi pamisah kang paling cedhak watara [[56]] [[km]] ing [[Selat]] Hormuz.
 
== Galdri ==
<gallery mode="nolines">
Barkas:Greekship.JPG
Barkas:South Pars Horizon.jpg
Barkas:Persia1808.JPG|Lempongan Pèrsi 1808
Barkas:Persian(IRAN) Empire 1747.jpg|Lempongan Pèrsi 1747
</gallery>
 
'''Lempongan Pèrsi''' iku terusané [[Lempongan Oman]] antara [[Jazirah Arab]] lan [[Iran]]. [[Segara jero]] kang jembaré 233.000&nbsp;km² iki dihubungaké karo [[Lempongan Oman]] ing sisih [[wétan]] déning [[Selat Hormuz]], lan pucuk kulon ditandhani ananing dhèlta kali utama [[Shatt al-Arab|Arvand Rood]], kang nggawa [[banyu]] saka [[Kali Karun|Karun]], [[Kali Eufrat|Eufrat]] lan [[Kali Tigris|Tigris]]. Jembar wewengkoné 241.000&nbsp;km². Dawané [[989]] kilomèter kang ngubungaké mligi Iran karo [[Arab Saudi]] kanthi pamisah kang paling cedhak watara [[56]] [[km]] ing [[Selat]] Hormuz.
== Pranala njaba ==
* [http://www.thepersiangulf.org/ The Pèrsin Gulf]
{{Pratélan laut}}
 
[[Kategori:Lempongan|Pèrsi]]
[[Kategori:Wétan Tengah]]
[[Kategori:Samudra Hindhia]]
 
 
{{geo-stub}}
[[Kategori:Samudra HindhiaIran]]
[[Kategori:Lempongan|Pèrsi]]
5

besutan