Téori Asal-Usul Kauripan: Béda antara owahan

27 bèt wis dibusak ,  6 sasi kepungkur
c
Reverted 1 edit by 140.213.177.84 (talk) to last revision by Top4Bot
Tenger: Dibalèkaké Besutan visual
c (Reverted 1 edit by 140.213.177.84 (talk) to last revision by Top4Bot)
Tenger: Pawurungan
 
Tokoh saka téyori iki ya iku antarané [[Lazzaro Spallanzani]], [[Fransisco Redi]], [[Louis Pasteur]].<ref name="buku2"/> Téyori iki nyatakaké déné makluk urip iku asalé saka makluk urip liyané.<ref name="buku2"/> Téyori iki ngguguraké téyori asal usul makluk urip sedurungé ya iku téyori abiogénesis.<ref name="buku2"/> Semboyan saka téyori iki ya iku “omne vivum ex ovo, omne vivum ex vivo” kang artiné makluk urip iku asalé saka endhog, kedadéyané makluk urip iku saka makluk urip kang wis ana sedurungé.<ref name="buku2"/> Fransisco Redi nganakaké percobaan nganggo daging, botol nomer siji iku ditutup rapet, botol nomer loro ditutup nganggo kain kasa, botol nomer telu ora ditutup. Kasilé, botol nomer siji ora ana baktériné, botol nomer loro ana baktériné nanging sethithik, botol nomer telu akèh baktériné.<ref name="buku2"/> Lazzaro Spallanzani uga gawé percobaan nganggo banyu kaldhu lan perlakuané padha baé kaya Redi lan kasilé uga padha.<ref name="buku2"/> Louis Pasteur nganakaké percobaan nganggo banyu kaldu kang didelahaké ing labu kang guluné kaya gulu banyak.<ref name="buku2"/> Kasilé padha baé kaya F. Redi lan L. Spallanzani.<ref name="buku2"/> Katelu ilmuwan iku ora sarujuk karo téyori abiogénesis.<ref name="buku2"/>
 
== Cathetan suku ==
# Blog [https://www.nomersiji.com/ Nomer Siji]
{{Reflist}}
 
3.814

besutan