Gamelan Jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  6 sasi kepungkur
c
Reverted 1 edit by 36.65.70.168 (talk) to last revision by Titah Sawantah
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Dibalèkaké Besutan visual Besutan punsèl Besutan wèb punsèl
c (Reverted 1 edit by 36.65.70.168 (talk) to last revision by Titah Sawantah)
Tenger: Pawurungan
[[Gambar:Traditional indonesian instruments02.jpg|thumb|right|250px|Piranti gamelan Jawa]]
'''Gamelan Jawa''' ikuuiku jinis utawa corak [[gamelan]] kang urip ing [[Jawa Tengah]] (uga [[Yogyakarta]]) lan sapérangan [[Jawa Wétan]]. Musik gamelan [[Jawa]] iki béda karo musik gamelan saka laladan liya, yèn musik gamelan Jawa|[[Jawa]] lumrahé nduwé nada luwih lembut|[[lembut]] lan nganggo laya luwih alon, béda karo musik [[gamelan Bali]] kang layane luwih rikat, uga [[gamelan Sundha]] kang rasa musiké "nglaras" banget (mendayu-dayu) lan ''didhominasi'' swara [[suling]].
 
== Notasi ==
3.814

besutan