Wikipédia:Artikel pethingan/2020 12: Béda antara owahan

tanpa ringkesan besutan
(+)
Tenger: Besutan sumber
 
Tidak ada ringkasan suntingan
Tenger: Besutan sumber
 
|border =
}}
'''[[Bordeaux]]''' inggih punika salah satunggalipun [[Kutha|kitha]] ingkang wonten ing [[Prancis]]. Bordeaux dipunsebat kitha [[plabuhan]] ingkang mapan ing [[Kidul-Kulon|kidul-kilèn]] Prancis. Bordeaux punika kutha krajanipun wewengkon administratif [[Aquitaine]], lan mlebet [[Dhépartemèn Gironde]]. Kitha Bordeaux dados kitha paling ageng urutan kaping gangsal ing Prancis, sasampunipun [[Paris]], [[Lyon]], [[Marseille]] lan [[Lille]]. Taun [[2007]] Kitha Bordeaux dipunresmékaken minangka [[situs warisan donya]] [[UNESCO]]. Bordeaux misuwur minangka Kitha [[Anggur]]. Bordeaux sampun mrodhuksi anggur awit abad angka 8. Kitha punika dados panyelenggara adicara pamèran indhustri anggur ''Vinexpo''. Bordeaux ugi dados kitha kanggé panalitén babagan [[militèr]]. Bordeaux kalebet punjering sajarah nagara [[Prancis]] ingkang gadhah manéka warni wangunan kanthi [[arsitèktur]] ingkang saé, dipundamel ing jaman kapengker, ingkang ngantos kawitanipun abad kalih dasa taksih dipunjagi. Sasampunipun wangunan Kitha [[Paris]], wangunan ing Kitha Bordeaux punika wangunan ingkang dipunreksa déning pamaréntah [[Prancis]]. Bordeaux dipunakeni gadhah jasa minangka punjering sajarah Prancis awit abad kalih welas. (''[[Bordeaux|Waca candhaké]]'')
 
Bordeaux kalebet punjering sajarah nagara [[Prancis]] ingkang gadhah manéka warni wangunan kanthi [[arsitèktur]] ingkang saé, dipundamel ing jaman kapengker, ingkang ngantos kawitanipun abad kalih dasa taksih dipunjagi. Sasampunipun wangunan Kitha [[Paris]], wangunan ing Kitha Bordeaux punika wangunan ingkang dipunreksa déning pamaréntah [[Prancis]]. Bordeaux dipunakeni gadhah jasa minangka punjering sajarah Prancis awit abad kalih welas. (''[[Bordeaux|Waca candhaké]]'')
3.814

besutan